Aabenraa shantykor

Historie
Aabenraa Shantykor, historieKoret blev til i 2007 på initiativ af ”Aabenraa Museums Venner” 

og optrådte allerede efter tre øveaftener i anledning af

”Træskibs Sammenslutningens Pinsestævne” i Aabenraa. 

Siden da har koret glædet publikum ved mange anledninger,

bl.a. til udstillingsåbninger på Søfartsmuseet, Æblesejlads i Kollund og Romregatta i Flensborg, Sydbanks Aktionærsforsamling, Shantyfestivaller i Esbjerg, Julehjertebyen og årlige julekoncerter i Aabenraa, værftsdag på Kalvø samt adskillige private arrangementer.
Shanty er….
Ordet shanty kommer antagelig fra det franske ord ”chanter”, der betyder at synge!Shanties blev sunget af arbejdshold på de store sejlskibe, hvor der var brug for hårdt, rytmisk træk, når de tunge sejl skulle hejses. Rytmiske sange med omkvæd var således perfekte til at ledsage denne trivielle og kraftprægede opgave.I Aabenraa Shantykor bestræber vi os på at være tro mod denne tradition, men vores repertoire rækker dog noget videre. Vi synger derfor også gerne mere almindeligt kendte og skattede sømandssange. Både engelske og danske. Endvidere har vi et antal mere jule- og kirkeorienterede sange, som vi supplerer med især i juleperioden (se repertoire her).Aabenraa Shantykor er….-Et ”hyggekor” – uden optagelsesprøve. Det forudsættes naturligvis, at du har lyst, tid og energi til at deltage. Men så skaber det også glæde for alle. Selvfølgelig bestræber vi os på at kunne levere kvalitet, som vi kan være bekendt at optræde med. -Et rent mandekor – den eneste undtagelse er vores ”orkester” som består af Ruth Heder på harmonika!Vi er typisk 20-30 mand på en øveaften eller til koncert.Vi synger både unitont og flerstemmigt, idet vi er delt op i 3 stemmer: Melodistemme (Tenor), 2. stemme, (Alt) og Basserne!I spidsen for koret står vores dirigent Nis-Edwin List-Petersen (subst. Jesper Hartwig Thomsen).


Endvidere har vi vores ”1.styrmand” Leif Kenad  (sekunderet af Orla Jensen), kassemester Erik Skifter-Andersen, ”tømmermand” Heinrich Callesen samt hovmester Hagen Clausen.Vi holder øveaften hver anden torsdag på Aabenraa Musikskole, ca. 2 timer.Derudover optræder vi oftere og oftere i forskellige sammenhænge, naturligvis især ved maritime begivenheder i området.En gang om året har vi ”fødselsdagsfest/generalforsamling”, hvor året, der gik, bliver omsat i ord og sang tilsat lidt godt at spise og drikke. Efter god dansk tradition har vi naturligvis også en julefrokost.Aabenraa Shantykor er egentlig et ”barn” af Aabenraa Søfartsmuseum og vi er således med til at holde Aabenraas stolte søfartstradition i live (Aabenraa Søfartsmuseum link)Links til korets optrædender på YouTube samt ALT TV


www.youtube.com/watch?v=ng8Bnw9ZXUs

www.youtube.com/watch?v=kj-3fAmK8qM

Omkring et flygel med shantykoret

Øveaften med ShantykoretS/S Martha

http://sefilm.net/film/martha_ie60t/

3

Check for arrangementer og meld hurtigt tilbage

Se i din mail og/eller i kalenderen